Στο πράσινο τα ασιατικά ταμπλό

Ανοδικές τάσεις στην Ασία καθώς αναθεωρούνται τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Μήνυμα για νέα μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας. Κλειστές οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ λόγω εθνικής αργίας

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall Street.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,25% στις 19.640 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,03% στις 2047 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,4% στις 5893 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,78% στις 3932 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,5% στις 4233 μονάδες.

Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω εθνικής αργίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,66% στις 17.880,85 μονάδες. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία που απογοήτευσαν. Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο ανήλθαν στις 126.000 έναντι 245.000 τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης θα βάλουν "φρένο" στον ενθουσιασμός της Fed να προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων. Η πιθανή καθυστέρηση αναμένεται να έχει θετικό αντίχτυπο στις μετοχές.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Fed, William Dudley, «η χρονική στιγμή της αύξησης των επιτοκίων παραμένει αβέβαιη καθώς η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να παρακολουθήσει εάν η απροσδόκητη πτώση στις νέες θέσεις εργασίας προμηνύει επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πάντως, τα μάτια ήταν στραμμένα στην κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο 2,25% - όπως αναμενόταν. Στην σχετική ανακοίνωση πάντως, η RBA επανέλαβε ότι «ενδεχομένως να κριθεί απαραίτητο να υπάρξει μείωση επιτοκίων το επόμενο διάστημα» και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επόμενη μείωση επιτοκίων θα γίνει το Μάιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v