Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα και χαμηλός όγκος συναλλαγών σε Σεούλ και Τόκιο. Οι αγορές σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Ταϊβάν και Ταϊλάνδη είναι κλειστές. Η προσοχή στα μεγέθη απασχόλησης των ΗΠΑ. Ξεχωρίζει η Sharp με ράλι 6,5%.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς τα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη παραμένουν κλειστά λόγω του Καθολικού Πάσχα.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,19% στις 19.397 μονάδες. Ξεχώρισε η μετοχή της Sharp που κατράγραψε ράλι 6,5% καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διάσπαση των οθονών LCD, πυροδοτώντας σενάρια για νέα πηγή χρηματοδότησης της εταιρίας. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05% στις 2046 μονάδες.

Οι αγορές σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Ταϊβάν και Ταϊλάνδη είναι κλειστές.

Οι επενδυτές πάντως, προβληματίστηκαν από τα τελευταία οικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ.  Η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 126.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, το χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2013 και πολύ κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 126.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 245.000 θέσεων τον Φεβρουάριο. Εν τω μεταξύ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5,5%. 

Οι εξελίξεις αυτές ενδεχομένως να επηρεάσουν και τις επόμενες κινήσεις της Fed ως προς την αύξηση των επιτοκίων. ‘Ηδη, ο Bill Gross εκτίμησε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. «Είναι προφανές ότι η οικονομία κατεβάζει ταχύτητα» επισήμανε ο κ. Gross. «Είναι μια πιο αδύναμη οικονομία την στιγμή που μιλάμε» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v