Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στην Ασία: Απώλειες 1% στη Σαγκάη

Πτωτικές κινήσεις από τα υψηλά 7 ετών. Η προσοχή στρέφεται στις κεντρικές τράπεζες. Τι περιμένουν οι επενδυτές από τη συνεδρίαση της Fed.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν για τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ασίας, μετά τα υψηλά 7 ετών της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ υπάρχει επιφυλακτικότητα ενόψει της συνεδρίασης της Fed.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,33% στις 28.340 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,46% στις 2147 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,56% στις 5921 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, o Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,01% στις 4481 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 1,15% στις 4752 μονάδες.

Σημειώνεται ότι και ο Shanghai Composite βρέθηκε χθες σε υψηλό 7 ετών, καθώς στο 12μηνο καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 100%. Κινητήριος δύναμη είναι αφενός η σύνδεση των χρηματιστηρίων Σαγκάης και Χονγκ Κονγκ που έχει δημιουργήσει επενδυτική φρενίτιδα και από την άλλη, η ευρεία εκτίμηση ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα προχωρήσει και νέες κινήσεις νομισματικής χαλάρωσης.  

Η προσοχή δεν στρέφεται μόνο στην κεντρική τράπεζα της Κίνας, αλλά και τη Fed η οποία ξεκινά την Τρίτη τη διήμερη συνεδρίασή της. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα «δείξει» αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο. Μία ημέρα αργότερα άλλωστε, την Τετάρτη, αναμένονται τα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και οι αναλυτές προβλέπουν επιβράδυνση στο 1% για το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 2,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,38% στις 20058 μονάδες, με τους επενδυτές να αγνοούν τόσο την χθεσινή υποβάθμιση της ιαπωνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch Ratings, όσο και τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν σε ετήσια βάση το Μάρτιο κατά 9,7% και βρίσκονται σε νέο ιστορικό χαμηλό.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v