Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάδα και Fed ρίχνουν τις ασιατικές αγορές

Με το βλέμμα στραμμένο στο "θρίλερ" της ελληνικής διαπραγμάτευσης αλλά και στη συνεδρίαση της Fed οι επενδυτές στην Ασία.

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα, που εγείρει εκ νέου φόβους για χρεοκοπία, σε συνδυασμό με την συνεδρίαση της Fed, που ξεκινά σήμερα και ενδέχεται να δώσει ενδείξεις για το πότε θα αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια. 

«Η ανησυχία είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να πληγεί σημαντικά η αξιοπιστία της ΕΕ στην περίπτωση που αφήσουν την Ελλάδα να πάθει 'ανακοπή'», σχολίασε ο Bernard Aw, στρατηγικός αναλυτής της IG. Κατά τον ίδιο, το πρόβλημα θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες «ευάλωτες χώρες της ΕΕ όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που θα εξέταζαν αν είναι σωστό να παραμείνουν στην ΕΕ».

"Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν το χειρότερο σενάριο και θα δημιουργούσε τεράστια αστάθεια. Το ελληνικό πρόβλημα μπορεί επίσης να έχει κάποια επίπτωση στην απόφαση για τα επιτόκια της Fed", αναφέρει από την πλευρά της η Mayuree Chowvikran της Maybank Kim Eng Securities.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,54%, ενώ με απώλειες 0,64% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.257,94 μονάδες. 

Απώλειες 0,81% για τον δείκτη Hang Seng στις 26.644 μονάδες, 0,67% για τον δείκτη Kospi στις 2.028  μονάδες, "βουτιά" 3,12% για τον Shanghai Composite στις 4.905 μονάδες και 2,8% για τον CSI στις 5.075 μονάδες, ενώ και ο δείκτης ASX "γύρισε" τελικά σε αρνητικό έδαφος, κλείνοντας 0,11% χαμηλότερα στις 5.535,2 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v