Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 14% για την κινεζική αγορά τον Ιούλιο

Οι κινεζικές μετοχές έχουν καταγράψει την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων έξι ετών. Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στη Σαγκάη. Σταθεροποιητική η εικόνα στις υπόλοιπες αγορές.

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια -πλην Σαγκάης-, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ περιμένουν και νέες ενδείξεις ως προς το αν η αστάθεια της κινεζικής αγοράς έχει πράγματι αρχίσει να επηρεάζει και την οικονομία της χώρας.

Οι κινεζικές μετοχές συνεχίζουν σήμερα την πτωτική τους πορεία -αν και με ηπιότερο ρυθμό σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα- καταγράφοντας την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων έξι ετών, κάνοντας "βουτιά" μεγαλύτερη του 30% από τα μέσα Ιουνίου.

Για τον Ιούλιο η πτώση των μετοχών διαμορφώνεται στο 14%

Οι αρμόδιες αρχές της χώρας έχουν ανακοινώσει διάφορα μέτρα στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την χρηματιστηριακή αγορά, με τελευταίο μέτρο την κίνηση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Κίνας κατά λογαριασμών που βρέθηκε ότι είχαν ασυνήθιστες προσφορές για μετοχές ή ακυρώσει προσφορών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία, που περιείχαν κάποια ανησυχητικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα η πτώση στις δαπάνες των νοικοκυριών, η μείωση του πληθωρισμού στο Τόκιο και η αύξηση της ανεργίας τον Ιούνιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κινείται 0,04% υψηλότερα, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο 0,16% υψηλότερα, ενώ κέρδη 0,28% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng, 0,2% ο δείκτης Kospi και 0,39% ο δείκτης ASX. 

Αντιθέτως, απώλειες 0,25% εμφανίζει ο δείκτης CSI και 1,14% ο δείκτης Shanghai Composite.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v