Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ράλι στις ασιατικές αγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα και τη μεταποίηση της Κίνας δίνουν νέα ώθηση στις ασιατικές αγορές. Κλειστές έως 7 Οκτωβρίου οι αγορές της Κίνας, λόγω εθνικών αργιών.

Ανόδου συνέχεια στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναθαρρούν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας, που ήταν καλύτερα του αρχικώς εκτιμώμενου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία για τον τομέα της μεταποίησης, με τον δείκτη PMI της Caixin/Markit να διαμορφώνεται μεν χαμηλότερα έναντι του Αυγούστου, αλλά υψηλότερα έναντι της αρχικής εκτίμησης.

Σημειώνεται πως οι αγορές της Κίνας θα παραμείνουν από σήμερα έως και τις 7 Οκτωβρίου κλειστές, λόγω εθνικών αργιών. Έτσι, δεν υπάρχουν μετρήσεις για Shanghai Composite, CSI αλλά και Hang Seng.

Στους υπόλοιπους δείκτες, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχυόταν κατά 1,2%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 1,92% στις 17.722 μονάδες, ενώ άνοδο 0,84% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 1.979 μονάδες και 1,69% ο δείκτης ASX στις 5.144 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v