Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η συμφωνία TPP δίνει ώθηση στον Nikkei

Η απομάκρυνση του ενδεχόμςνου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων σε συνδυασμό με την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας TPP δίνουν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων φέτος, ενώ η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και των εμπορευμάτων δίνουν ώθηση στις ασιατικές μετοχές, που κινούνται σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Σημειώνεται ότι «απουσιάζουν» και σήμερα οι αγορές της Κίνας, που παραμένουν κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχυόταν κατά 0,9%, ενώ με κέρδη 1% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, στις 18.186 μονάδες. Ο Nikkei ενισχύθηκε λόγω των εκτιμήσεων πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αποφασίσει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, αλλά και λόγω της εμπορικής συμφωνίας TPP.

Άνοδος 0,29% για τον δείκτη ASX στις 5.199 μονάδες, μετά και την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, υψηλότερα κατά 0,63% ο δείκτης Kospi στις 1.990 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng έχασε τα αρχικά του κέρδη και "γύρισε" σε αρνητικό πεδίο, καταγράφοντας απώλειες 0,56% στις 21.731 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v