Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψε το χειρότερο τρίμηνο από το 2011, με απώλειες 17%. Η προσοχή στραμμένη στα στοιχεία για την απασχόληση των ΗΠΑ, αναμένοντας ενδείξεις για τον χρόνο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Μικτή η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον ευρύτερο δείκτη MSCI σε πορεία καταγραφής ήπιων κερδών για την εβδομάδα, αν και οι επενδυτές συνεχίζουν να ρευστοποιούν τίτλους των αναδυόμενων αγορών λόγω της δυσμενούς προοπτικής για την ανάπτυξη των οικονομιών τους. 

Ο δείκτης καταγράφει εβδομαδιαία κέρδη, ωστόσο εμφάνισε το χειρότερο τρίμηνο από το 2011, με απώλειες 17%.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Κίνα για τη μεταποίηση δεν ήταν τόσο άσχημα όσο φοβούνταν ορισμένοι, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που σημειώνουν πως το ευρύτερο οικονομικό outlook της Κίνας παραμένει απαισιόδοξο. 

Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αναζητώντας ενδείξεις για το πότε θα αυξήσει τα επιτόκιά της η Fed.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ οριακά υψηλότερα έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, στις 17.725,13 μονάδες (+0,02%). 

Απώλειες 1,07% για τον δείκτη ASX στις 5.089 μονάδες και 0,49% για τον δείκτη Kospi στις 1.969 μονάδες, ενώ αντιθέτως, κέρδη 2,64% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 21.399 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι αγορές της Κίνας θα παραμείνουν κλειστές έως τις 8 Οκτωβρίου, λόγω εθνικής αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v