Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 7 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Με βοήθεια από τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύονται προς το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου. Προβληματισμός για την απόφαση της BOJ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της.

Στο υψηλοτερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου να δίνει ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου αλλά και στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.

Το Τόκιο, που κινούνταν σε αρνητικό πεδίο μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της παρά τις ενδείξεις ύφεσης, κατάφερε να «γυρίσει» σε θετικό πρόσημο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχυόταν κατά 1,1%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου, ενώ με κέρδη 0,75% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.322 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,57% ο δείκτης ASX στις 5.228 μονάδες, κατά 0,76% ο δείκτης Kospi στις 2.005 μονάδες και κατά 1,61% ο δείκτης Hang Seng στις 22.188 μονάδες.

Οι αγορές της Κίνας παραμένουν και σήμερα κλειστές, λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v