Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» του Nikkei

Η κατάσταση του παγκόσμιου τραπεζικού κλάδου προβληματίζει έντονα τους επενδυτές, που στρέφονται μαζικά σε "ασφαλή καταφύγια" όπως το γεν. Σε χαμηλό 16 μηνών υποχώρησε ο Nikkei. Κλειστά τα κινεζικά χρηματιστήρια λόγω του εορτασμού του Νέου Έτους.

Σε χαμηλό 16 μηνών υποχώρησε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες για την ευρωστία των τραπεζών, ιδιαίτερα των Ευρωπαϊκών, "στέλνουν" τους επενδυτές σε αναζήτηση "ασφαλών καταφυγίων" όπως το γεν, το οποίο κινείται σε υψηλό 15 μηνών έναντι του δολαρίου. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4%, ενώ ο δείκτης Nikkei έφτασε να υποχωρεί έως και 4%, με τον ιαπωνικό τραπεζικό κλάδο να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις. Ο δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,31% στις 15.713 μονάδες, ενώ σε χαμηλό δυόμισι ετών έκλεισε ο δείκτης ASX της Αυστραλίας, στις 4.826 μονάδες (-1,15%). 

Υπενθυμίζεται ότι τα κινεζικά χρηματιστήρια παραμένουν κλειστά λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους. 

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, για ενδείξεις σε ότι αφορά την νομισματική πολιτική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v