Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στις ασιατικές αγορές

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια. Επιφυλακτική η Yellen για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, απίθανη η αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο λένε οι αναλυτές. Σε χαμηλό 15 μηνών έναντι του γεν το δολάριο. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Συνεχίζεται η μαζική φυγή των επενδυτών προς «ασφαλή καταφύγια» όπως το γεν, ο χρυσός και ομόλογα, με αποτέλεσμα για μια ακόμα συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές να κινούνται βαθιά στο «κόκκινο».

Χθες η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, εμφανίστηκε πιο επιφυλακτική για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η αναταραχή στις διεθνείς αγορές μπορεί να επηρεάσει την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Αναλυτές εκτιμούν πως αυτό σημαίνει ότι είναι απίθανο να υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων των Μάρτιο, ωστόσο δεν αποκλείεται κάποια αύξηση αργότερα φέτος.

Σημειώνεται πως σήμερα είναι κλειστό το Τόκιο, λόγω αργίας, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε την «κατρακύλα» του δολαρίου σε χαμηλό 15 μηνών έναντι του γεν και την άνοδο του χρυσού στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,4%, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 3,81% στις 18.553 μονάδες και ο δείκτης Kospi 2,83% στις 1.863 μονάδες.

Αντιθέτως, κέρδη 0,92% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 4.870 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως τα χρηματιστήρια της Κίνας παραμένουν κλειστά όλη την εβδομάδα λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v