Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 15 μηνών το Τόκιο

Κάτω από τις 15.000 μονάδες έκλεισε ο Nikkei. Ισχυρές πιέσεις και στους υπόλοιπους δείκτες. Μαζική στροφή επενδυτών στο γεν, λόγω των ανησυχιών για την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος και της παγκόσμιας οικονομίας.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στις ασιατικές αγορές, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες για την ευρωστία των ευρωπαϊκών τραπεζών απειλούν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, που ήδη πιέζεται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής και των αναδυόμενων οικονομιών. 

Έτσι, συνεχίζεται και σήμερα η μαζική φυγή των επενδυτών προς τοποθετήσεις που θεωρούνται "ασφαλή καταφύγια", όπως το γεν και τα ομόλογα. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο (που χθες ήταν κλειστός λόγω αργίας) έφτασε να υποχωρεί έως και 5,3%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών, λόγω της απότομης ανόδου του γεν. Ο δείκτης έκλεισε τελικά με πτώση 4,84% στις 14.952 μονάδες. 

Πτώση 1,11% για τον δείκτη ASX στις 4.816 μονάδες, 1,03% για τον Hang Seng στις 18.355 μονάδες και 1,41% για τον δείκτη Kospi στις 1.835 μονάδες. 

Κλειστές παραμένουν οι αγορές της Κίνας λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους..

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v