Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Η ανάκαμψη του πετρελαίου στηρίζει τα ασιατικά χρηματιστήρια, που κινούνται υψηλότερα παρά τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας.

Θετικά πρόσημα στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, ενώ οι επενδυτές δεν φάνηκε να πτοούνται από τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την κινεζική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκαν, όχι όμως όσο αναμένονταν. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου κατά 8,1% έναντι του 8,8% που ανέμεναν οι αναλυτές, οι λιανικές πωλήσεις κατά 10,2% έναντι του 10,5% που προβλέπονταν και η βιομηχανική παραγωγή κατά 6% έναντι του 6,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο, οι χθεσινές νύξεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας για πιθανή δράση ώστε να σταθεροποιηθούν οι τιμές, έδωσε ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, αυξάνοντας έτσι την διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,2% υψηλότερα, ενώ κέρδη 1% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.914 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,67% ο δείκτης Hang Seng στις 22.731 μονάδες, κατά 0,23% ο ASX στις 5.612 μονάδες, κατά 0,17% ο CSI στις 3.238 μονάδες και κατά 0,1% ο Shanghai Composite στις 3.005 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 2.048 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v