Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεν και πετρέλαιο πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Σε υψηλό μήνα το γεν, με τους επενδυτές να αναμένουν και νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, την ώρα που παραμένουν περιορισμένες οι πιθανότητες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Πτωτικά κινείται και πάλι το πετρέλαιο.

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι περισσότερες ασιατικές αγορές, λόγω της ενίσχυσης του γεν και της νέας υποχώρησης του πετρελαίου.

Το ιαπωνικό νόμισμα κινείται σε υψηλό μήνα, καθώς τα μέτρα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται ανά τον κόσμο τροφοδοτούν τις εικασίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, ενώ οι πιθανότητες διαφοροποίησης της στάσης της Fed φέτος είναι λιγότερες από 50%, κάτι που επιβαρύνει το δολάριο.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο κινείται περίπου 0,5% χαμηλότερα καθώς η αγορά αναμένει οι ΗΠΑ να ανακοινώσουν αύξηση των αποθεμάτων τους, εν μέσω εικασιών για επαναφορά του ζητήματος του «παγώματος» της παραγωγής στις ανεπίσημες συνομιλίες των χωρών του ΟΠΕΚ τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,1%, ενώ πτώση 1,16% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.674 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,19% ο δείκτης Hang Seng στις 22.977 μονάδες, αμετάβλητος στις 2.051 μονάδες ο δείκτης Kospi στις 2.050 μονάδες, ενώ ο ASX υποχωρεί οριακά στις 5.628 μονάδες και οι δείκτες Shanghai Composite και CSI κινούνται χαμηλότερα κατά 0,5% στις 3.109 και 3.375 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v