Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ, μετά το "παράθυρο" που άφησε στέλεχος της Fed για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. "Πράσινο φως" από την Κίνα στις συναλλαγές μεταξύ Σενζέν και Χονγκ Κονγκ.

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, που υποχωρούν από το υψηλό έτους, με το δολάριο να ενισχύεται μετά τις δηλώσεις στελέχους της Fed ότι δεν αποκλείεται αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ακόμα και τον Σεπτέμβριο.

Στην Κίνα, οι αρμόδιες αρχές ενέκριναν την έναρξη του πολυαναμενόμενου προγράμματος που θα επιτρέπει τις συναλλαγές μετοχών μεταξύ της Σενζεν και του Χονγκ Κονγκ, ενώ παράλληλα αύξησε τα όρια των ποσοστώσεων για την υφιστάμενη σύνδεση των χρηματιστηρίων της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3%, ενώ κατά 0,85% ενισχύεται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.736 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,23% ο δείκτης Hang Seng στις 22.962 μονάδες, οριακά κέρδη για ASX, Shanghai Composite και CSI στις 5.628, 3.111 και 3.381 μονάδες αντίστοιχα, ενώ κατά 0,5% υποχωρεί ο δείκτης Kospi στις 2.037 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v