Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η απομάκρυνση του ενδεχομένου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο δίνει ώθηση στις ασιατικές αγορές, ωστόσο τα ισχνά στοιχεία για τις ιαπωνικές εξαγωγές οδήγησαν χαμηλότερα το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας.

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Τόκιο να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εξαγωγές Ιουλίου, που υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2009 λόγω της ενίσχυσης του γεν και της αποδυνάμωσης των οικονομιών άλλων χωρών. Αντιθέτως, η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed χθες, που δείχνουν ότι απομακρύνονται οι πιθανότητες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα, στηρίζει τις υπόλοιπες αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,7%, ενώ με απώλειες 1,55% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.486 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,37% ο δείκτης ASX στις 5.607 μονάδες, σε αρνητικό έδαφος γύρισαν τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,38% στις 3.097 μονάδες και τον CSI κατά 0,5% στις 3.356 μονάδες,  ενώ αντιθέτως κέρδη 1,12% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 23.056 μονάδες και 0,57% ο δείκτης Kospi στις 2.055 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v