Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο, με το βλέμμα στη Fed, τα ασιατικά χρηματιστήρια. Μεγαλύτερες απώλειες στις κινεζικές αγορές, με τους επενδυτές να "αδειάζουν" μετοχές του κλάδου των ακινήτων, την ώρα που τα μέτρα του Πεκίνου για τις πρακτικές δανεισμού, πιέζουν τον τραπεζικό κλάδο.

Σε αρνητικό έδαφος τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν αναμονή των αυριανών δηλώσεων της επικεφαλής της Fed, που θα δείξουν αν θα υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Ισχυρότερες οι πιέσεις στην Κίνα, καθώς οι επενδυτές «αδειάζουν» τις μετοχές του κλάδου των ακινήτων, ενώ πτωτικά κινούνται και οι τράπεζες εν όψει της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και λόγω των μέτρων του Πεκίνου που στόχο έχουν να βάλουν «φρένο» στις ριψοκίνδυνες πρακτικές δανεισμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5% , ενώ χαμηλότερα κατά 0,25% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.556 μονάδες.

Πτώση περίπου 1% για τον κινεζικό Shanghai Composite στις 3.056 μονάδες και τον CSI στις 3.295 μονάδες, κατά 0,42% υποχωρεί ο ASX στις 5.629 μονάδες, ενώ οριακά στο «πράσινο» κινούνται οι δείκτες Hang Seng και Kospi στις 22.836 και 2.045 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v