Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Τα σχόλια στελεχών της Fed για πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες επιβαρύνουν το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Υποβάθμιση των προοπτικών των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της Αυστραλίας από τη Moody's.

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το αμερικανικό δολάριο να απομακρύνεται από το χαμηλό οκτώ εβδομάδων, μετά τις δηλώσεις ορισμένων στελεχών της Fed, που επανέλαβαν πως υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Στην Αυστραλία, το χρηματιστήριο καρά το θετικό πρόσημο παρά τις πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, μετά την υποβάθμιση των προοπτικών των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας από τη Moody's σε «αρνητικές» από «σταθερές» και την προειδοποίηση για υποβάθμιση των αξιολογήσεών τους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,6% ενώ υψηλοτερα κατά 0,36% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.545 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,27% ο δείκτης ASX στις 5.622 μονάδες, αμετάβλητος στις 2,055 μονάδες ο δείκτης Kospi, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,32% στις 22.950 μονάδες, ο δείκτης Shanghai Composite κατά 0,27% στις 3.095 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης CSI στις 3.354 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v