Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι αμφιβολίες για αύξηση επιτοκίων της Fed στηρίζουν τις ασιατικές αγορές. Χαμηλότερα το Τόκιο καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία δεν αλλάζουν τις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της BoJ.

Ήπιες διακυμάνσεις σε θετικό πεδίο στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι αμφιβολίες των επενδυτών ως προς το αν η Fed πράγματι θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον επόμενο μήνα «ρίχνουν» το δολάριο.

Οριακά χαμηλότερα κινείται το Τόκιο καθώς μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα ναι μεν υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο δεν άλλαξαν τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,1% διαμορφώνεται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.720 μονάδες.

Κέρδη 0,76% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.995 μονάδες, 0,37% για τον Kospi στις 2.039 μονάδες, 0,46% για τον ASX στις 5.586 μονάδες, 0,14% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.074 μονάδες και 0,2% για τον CSI στις 3.314 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v