Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασιατικές αγορές: «Ανοσία» στις απειλές της Β. Κορέας

Οι επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια φαίνεται να "προσπερνούν" τη νέα πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας και να επικεντρώνονται στη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ και την «τρελή» ανοδική πορεία του Bitcoin να βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές φαίνεται πως δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορεάς και τις απειλές της πως μπορεί να πλήξει ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται οριακά χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης blue chip της Κίνας περιορίζει σημαντικά τις απώλειές του, από το αρχικό -1%.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,5% στις 22.597 μονάδες, κατά 0,48% ο δείκτης ASX της Αυστραλίας στις 6.096 μονάδες, οριακά υψηλότερα ο Hang Seng στις 29.692 μονάδες, ενώ οι δείκτες Kospi και Shanghai Composite κινούνται λίγο χαμηλότερα στις 2.512 και 3.332 μονάδες αντίστοιχα. Απώλειες 0,16% για τον CSI στις 4.045 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v