Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Στη συνάντηση κινεζικής αντιπροσωπείας με αμερικανική στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα για το θέμα των δασμών επικεντρώνεται η προσοχή των επενδυτών. Η σταθεροποίηση της τουρκικής λίρας βελτιώνει το κλίμα.

Επιφυλακτικές κινήσεις με μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην εξέλιξη της εμπορικής διένεξης των ΗΠΑ με την Κίνα.

Αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Κίνας θα πραγματοποιήσουν χαμηλού επιπέδου εμπορικές διαπραγματεύσεις αυτόν τον μήνα, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία στους επενδυτές για ενδεχόμενη αποκλιμάκωση της κρίσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διαπραγματεύσεις αυτές ίσως πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Αυγούστου, πριν τεθούν σε ισχύ αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 16 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η σταθεροποίηση της τουρκικής λίρας γύρω στις 6 λίρες ανά δολάριο, παρά την διπλή υποβάθμιση, βελτιώνει κάπως το κλίμα στις αγορές. Σημειώνεται πως το Σάββατο οι κεντρικές τράπεζες του Κατάρ και της Τουρκίας υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος, προκειμένου να παράσχουν ρευστότητα και στήριξη στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Τουρκίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,27% στις 22.209 μονάδες.

Κέρδη 0,74% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.424 μονάδες, οριακά υψηλότερα οι δείκτες ASX και Kospi στις 6.431 και 2.246 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,41% στις 2.658 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v