Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικές συνομιλίες ενισχύουν τα ασιατικά χρηματιστήρια

Αισιοδοξία στους επενδυτές για το νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Την ίδια ώρα, τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου για το γουάν και την πολιτική της Fed περιορίζουν τα κέρδη και επιβαρύνουν το δολάριο.

Ενισχύονται οι ασιατικές μετοχές, με υποστήριξη από τις ελπίδες ότι Πεκίνο και Ουάσιγκτον θα αφήσουν πίσω τους την εμπορική αντιπαλότητα. 

Την ίδια ώρα πάντως, τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου για το γουάν και την πολιτική της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας περιορίζουν τα κέρδη και ρίχνουν το βάρος τους στο δολάριο - ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,2%, στα 95,50.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της για να αντιμετωπίσει τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων. Το γεγονός διατηρεί τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο και συγκρατεί την αισιοδοξία ενόψει και των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο MSCI Ασίας Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, σημειώνει ανοδική κίνηση κατά 0,6%, στην Αυστραλία ο ΑSX υποχωρεί 1%, ενώ ο KOSPI της Κορέας κερδίζει 0,95%. Στην Ιαπωνία ο Nikkei έχει κέρδη 0,3%.

Ανοδικά και οι κινεζικές μετοχές, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται πάνω από 1%, ενώ ο Hang Seng κερδίζει 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v