Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Η αποψινή ομιλία του επικεφαλής της Fed και η εξέλιξη της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Στην ομιλία του επικεφαλής της Fed σήμερα εστιάζουν την προσοχή τους οι επενδυτές, αναζητώντας ενδείξεις για τη θέση του Τζερόουμ Πάουελ σε ότι αφορά τον ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, την ώρα που η εμπορική διένεξη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας δεν φαίνεται να σημειώνει πρόοδο.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας ολοκλήρωσαν τις διήμερες επαφές τους χθες, χωρίς να υπάρχει σημαντική πρόοδος, την ώρα που κλιμακώνονταν η εμπορική διένεξη με την επιβολή νέων δασμών και από τις δυο πλευρές.

Εν τω μεταξύ, η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον δομικό της πληθωρισμό, που τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις πολιτικές εξελίξεις στην Αυστραλία, που… απέκτησε νέο πρωθυπουργό, αν και οι αναλυτές εκτιμούν πως οι πολιτικές αναταράξεις δεν θα οδηγήσουν σε μακρά περίοδο υποαπόδοσης του δολαρίου Αυστραλίας

Ο δείκτης Nikkei καταγράφει κέρδη 0,8% στις 22.589 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,77% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.745 μονάδες, κατά 0,87% ο δείκτης CSI στις 3.348 μονάδες, κατά 0,45% ο Kospi στις 2.292 μονάδες, οριακά υψηλότερα ο δείκτης ASX στις 6.365 μονάδες, ενώ λίγο χαμηλότερα, στις 27.768 μονάδες, κινείται ο δείκτης Hang Seng.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v