Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσα» στις ασιατικές αγορές μετά τις δηλώσεις Πάουελ

Ο επικεφαλής της Fed είπε πως η σταδιακή αύξηση επιτοκίων είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί η αμερικανική οικονομία. Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Μεξικό για τη NAFTA.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανακουφίζονται από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόουμ Πάουελ, ο οποίος είπε πως η σταδιακή προσέγγιση στην αύξηση των επιτοκίων είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούν η αμερικανική οικονομία και η αύξηση των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ώθηση στις αγορές της Κίνας έδωσε η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να προχωρήσει σε κάποιες τροποποιήσεις σε ότι αφορά τη διαχείριση του γουάν.

Το κλίμα βελτιώνεται και καθώς φαίνεται πως ΗΠΑ και Μεξικό μπορεί να καταλήξουν σε κοινή θέση σε ότι αφορά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA, μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας του Μεξικό πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ «συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει κέρδη 1,1%, ενώ ο δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,93% στις 22.813 μονάδες.

Κέρδη 1,71% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.776 μονάδες, 2,2% για τον CSI στις 3.398 μονάδες, 1,99% για τον Hang Seng στις 28.223 μονάδες, ενώ οι δείκτες ASX και Kospi ενισχύονται κατά 0,34% και 0,26% στις 6.379 και 2.299 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v