Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακούφιση στην Ασία από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού

Η ανακοίνωση Τραμπ για συμφωνία με το Μεξικό αυξάνει τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο. Αναμένονται τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση Τραμπ για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού για αναθεώρηση της συμφωνίας NAFTA να ενισχύει τη διάθεση για ρίσκο.

Οι επενδυτές εκτιμούν πως και ο Καναδάς θα συμφωνήσει σε νέους όρους για τη διατήρηση της συμφωνίας, κάτι που θα άρει την οικονομική αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι επανειλημμένες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη NAFTA.

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται σήμερα και στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη καθώς και τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ β’ τριμήνου των ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,6%  ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται 0,2% υψηλότερα στις 22.846 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,15% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.776 μονάδες, κατά 0,2% ο CSI στις 3.398 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται 0,6% στις 6.420 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης Kospi στις 2.303 μονάδες και κατά 0,17% ο Hang Seng στις 28.319 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v