Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σε ευρωαγορές και futures της Wall

Κέρδη στις ευρωαγορές και τα futures της Wall, καθώς η αγορά εκτιμά πως η Fed θα "απαντήσει" στην ποσοτική χαλάρωση της Ιαπωνίας. Κέρδη για μεταλλευτικό κλάδο και τράπεζες, πιέσεις στα ομόλογα.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές ενώ ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall καθώς διευρύνεται η εκτίμηση ότι η Fed θα ακολουθήσει την αιφνιδιαστική κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ανακοινώνοντας μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Ευρεία υποχώρηση του δολαρίου, νέο ρεκόρ για τον χρυσό και το ελβετικό φράγκο και υποχώρηση στις αποδόσεις των ομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,87% στις 6.270 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,99% στις 3.768 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,76% στις 5.678 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,8% στις 10.736 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 0,7% στις 7.703 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 0,53% στις 20.617 μονάδες.

Την Τρίτη η Ιαπωνία αιφνιδιαστικά μείωσε τα επιτόκιά της σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο και ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου 60 δισ. δολ. για την αγορά κρατικών και επιχειρηματικών ομολόγων και άλλων τίτλων. Η αγορά εκτιμά ότι η Fed θα ακολουθήσει το παράδειγμά της, ίσως και κατά την συνεδρίαση στις 2-3 Νοεμβρίου, αφού και ο επικεφαλής της Fed, Σικάγου, δήλωσε πως πρέπει να υπάρξουν περισσότερα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι εκτιμήσεις αυτές, οδηγούν σε άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών και κυρίως του μεταλλευτικού κλάδου αφού χρυσός και κασσίτερος εκτινάχθηκαν σε νέα ρεκόρ. Άνοδο καταγράφει και ο τραπεζικός κλάδος, ενώ παράλληλα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων μειώνονται.

Νέο ιστορικό χαμηλό καταγράφηκε στις αποδόσεις των 2ετών και των 5ετών Treasury στο 0.3908% και 1.1755% αντιστοίχως. Η απόδοση του γερμανικού 2ετούς τίτλου επίσης μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,78%

Ανοδικά κινούνται για έκτη συνεχή συνεδρίαση και οι χρηματιστηριακές αγορές των αναπτυσσόμενων οικονομιών με νέα ρεκόρ για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε Κωνσταντινούπολή και Φιλιππίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v