Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη διήμερη συνεδρίαση της FED που ξεκινά σήμερα, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,3%, στις 342 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.771 μονάδες με πτώση 0,49%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 0,71%, στις 4.397 μονάδες.

Πτώση 0,51% και για τον DAX 30, που κυμαίνεται στις 9.610 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη διήμερη συνεδρίαση της FED που ξεκινά σήμερα, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς. Οι ίδιοι εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις από το μέτωπο των επιτοκίων, ενώ το ενδιαφέρον θα στραφεί στις δηλώσεις της Yellen.

Στο προσκήνιο βρίσκεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ειδικότερα ο γερμανικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου ZEW το Σεπτέμβριο υποχώρησε στο 6,9, από 8,6 τον Αύγουστο. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στο 4,8

Στην ανακοίνωσή του το ινστιτούτο αναφέρει ότι η οικονομική δραστηριότητα στη ευρωζώνη παραμένει απογοητευτική, ενώ προσθέτει πως το γενικότερο κλίμα χαρακτηρίζεται από υψηλή αβεβαιότητα.

Σημειώνει ότι είναι δύσκολο να αποτιμηθούν οι συνέπειες μιας πιθανής απόσχισης της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές κινητικότητα καταγράφεται, μεταξύ άλλων, στους τίτλους των Orange, Publisis Group και Finmeccanica.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v