Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Έντονες διακυμάνσεις στη σημερινή συνεδρίαση. Εξανεμίστηκαν τα κέρδη που καταγράφηκαν νωρίτερα με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη. Μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Θετικό πρόσημο στα futures της Wall.

Συνεδρίαση για γερά νεύρα αποδεικνύεται η σημερινή για τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου με έντονες διακυμάνσεις για τους περισσότερους δείκτες. Έτσι, οι ευρωπαϊκές αγορές παρουσιάζουν μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις, παρά το ανοδικό γύρισμα που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και τα απροσδόκητα θετικά οικονομικά μεγέθη για την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί 0,23% στις 8.919 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,34% στις 4.091 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,98% στις 6.349 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,66% στις 10.182 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 1,01% στις 5.132 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,67% στις 19.136 μονάδες.

Θετικό πρόσημο, ωστόσο, σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Το ευρώ τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,2659 δολ.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Unilever που καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 3% καθώς τα αποτελέσματά της απογοήτευσαν. Κάθετη πτώση 4,8% καταγράφει και η μετοχή της Michelin η οποία υποβάθμισε τον στόχο πωλήσεων  έτους και δήλωσε ότι θα περιορίσει τις επενδύσεις της.

Τα μηνύματα από την οικονομία πάντως είναι θετικά. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την ευρωζώνη εξέπληξε άπαντες καταγράφοντας άνοδο στο 52,2, ενώ ιδιαίτερα θετικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για τη Γερμανία. Μετά το μπαράζ αρνητικών εκπλήξεων, τις τελευταίες ημέρες, για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης -που ανάγκασε την κυβέρνηση Μέρκελ σε υποβάθμιση του στόχου ανάπτυξης- τα στοιχεία της Markit δίνουν ανάσα στις αγορές.  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v