Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η γερμανική οικονομία προβλημάτισε τις ευρωαγορές

Πτώση στις ευρωαγορές κόντρα στα καλά αποτελέσματα των stress tests. Απογοήτευσε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας. Βουτιά 2,3% για το ιταλικό χρηματιστήριο.

Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τα αποτελέσματα των stress tests καθώς και τα μέτρα στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αρνητικό αντίχτυπο στην αγορά είχε η νέα πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών καθώς κινήθηκε χαμηλότερα στις 103,2 μονάδες τον Οκτώβριο έναντι 104,7 τον προηγούμενο μήνα.

Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα των stress tests ικανοποίησαν τους επενδυτές καθώς πέρασαν με επιτυχία όλες οι μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης ενώ οι μικρότερες που παρουσίασαν κεφαλαιακά ελλείμματα έχουν περιθώριο εννέα μηνών για να καλύψουν τα κενά.

Επιπλέον, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην αγορά καλυμμένων ομολογιών της τάξεως των 1,7 δισ. ευρώ.

Ο Ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε χαμηλότερα 0,66% στις 325 μονάδες ενώ νωρίτερα υποχωρούσε έως 1,1%. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης είχε ενισχυθεί 2,7%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,39% στις 6.363 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε 0,94% στις 8.903 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,77% στις 4.097 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 1,41% στις 10.195 μονάδες και αντίστοιχα ο δείκτης MIB του Μιλάνου υποχώρησε 2,27% στις 19.029 μονάδες.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v