Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε την καλύτερη εβδομάδα της φετινής χρονιάς, αν κι έκλεισε με πτώση 0,38% στις 327,17 μονάδες στην συνεδρίαση της Παρασκευής.

Επιφυλακτικές κινήσεις χαρακτήρισαν την τελευταία συνεδρίαση μιας κερδοφόρου εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιθεώρησης των ευρω-τραπεζών από την ΕΚΤ.

Η νευρικότητα ήταν διάχυτη στις συναλλαγές των ευρωαγορών και κλιμακωνόταν με την ανακοίνωση κάθε φήμης για τα αποτελέσματα των stress test. Πάντως ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε την καλύτερη εβδομάδα της φετινής χρονιάς.

Ο δείκτης έκλεισε με πτώση 0,38% στις 327,17 μονάδες. Τις μεγαλύτερες πιέσεις υπέστησαν οι εταιρίες εμπορευμάτων και πετρελαίου, καθώς το πετρέλαιο Brent συνέχισε να υποχωρεί.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,47% στις 6.389 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,66% στις 8.988 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,69% στις 4.129 μονάδες.

Με άνοδο έκλεισαν οι αγορές του Μιλάνου και της Μαδρίτης, με ώθηση κυρίως από τις τράπεζες, καθώς εικάζεται ότι η ετυμηγορία των stress test δεν θα είναι πολύ αυστηρή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v