Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στην Ευρώπη -Κανονικά οι συναλλαγές στο Euronext

Με κινητήριο δύναμη την οικονομία, οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν και σήμερα θετικό πρόσημο. Ιστορικό χαμηλό για την ανεργία στη Γερμανία και απροσδόκητη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη. Σε χαμηλό 4 ετών το Brent. Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο Euronext.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τις θετικές εκπλήξεις από το "μέτωπο" της οικονομίας και ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν πως η κατακόρυφη πτώση της τιμής του πετρελαίου ισοδυναμεί με de facto ποσοτική χαλάρωση. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε  Παρίσι, Βέλγιο, Άμστερνταμ και Λισαβόνα κινούνται πλέον κανονικά, καθώς το Euronext ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,45% στις 9928 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,12% στις 4378 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,44% στις 10.694 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,52% στις 5319 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,38% στις 20,014 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως, ότι ο όγκος των συναλλαγών θα είναι χαμηλός σήμερα, καθώς και η Wall Street θα είναι κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί σε νέο χαμηλό 4ετίας, κάτω από τα 76 δολ. ανά βαρέλι, καθώς  οι αγορές αναμένουν τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ, με το καρτέλ να μην δείχνει έτοιμο να προχωρήσει σε μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών. 

Στη Γερμανία, τα στοιχεία για την ανεργία αποδείχθηκαν καλύτερα των προσδοκιών με το δείκτη ανεργίας να υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό. Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν βελτιώθηκε παρά τις προβλέψεις για νέα επιδείνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v