Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου στρέφεται η προσοχή των επενδυτών. Παραιτήθηκε ο CEO της Ericsson. Συνεδριάζουν αυτήν την εβδομάδα FOMC και Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Σταθεροποιητική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στις συνεδριάσεις που πραγματοποιούν αυτήν την εβδομάδα η FOMC και η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Ericsson ανακοίνωσε την παραίτηση –με άμεση ισχύ- του διευθύνοντος συμβούλου της, ενώ από χθες διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για deal ύψους 5 δις. ευρώ για εξαγορά της Yahoo Inc. από την Verizon.

Η μετοχή της Ericsson ενισχύεται κατά περίπου 5% μετά την παραίτηση του CEO. Κέρδη 5,5% για την μετοχή της Ryanair, μετά την ανακοίνωσή της ότι παραμένει σε τροχιά για κέρδη-ρεκόρ φέτος, παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit, ενώ άλμα 9,4% κάνουν οι μετοχές της William Hill, μετά την ανακοίνωση των 888 Holdings και Rank Group ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να υποβάλουν προσφορά για την William Hill.

Εξάλλου, το Σαββατοκύριακο συνεδρίασαν οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες των G20, με το Brexit να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι G20 τόνισαν πως θα χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία πολιτικής τους για να επιτύχουν μια βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 340 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου παραμένει αμετάβλητος στις 6.728 μονάδες, αμετάβλητος και ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.385 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.165 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v