Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές με την προσοχή στα αποτελέσματα

Πιέσεις για τον τραπεζικό κλάδο εν αναμονή των stress tests της EBA. Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή της Monte dei Paschi di Siena. Απογοητευτικά αποτελέσματα από Commerzbank και BP. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιείται η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, που νωρίτερα είχαν "γυρίσει" σε αρνητικό έδαφος λόγω των  απογοητευτικών αποτελεσμάτων –όπως της Commerzbank και της BP-, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, καθώς και τα αποτελέσματα των stress tests της EBA.

Ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί κατά περίπου 1% λόγω της Monte dei Paschi και της Commerzbank, ενώ απώλειες άνω 1,5% κατέγραφε νωρίτερα ο δείκτης FTMIB της Ιταλίας μετά και τα χθεσινά δημοσιεύματα που φέρουν την Monte dei Paschi di Siena, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, να είναι η μόνη που «κόβεται» από τα stress tests, τα οποία θα ανακοινωθούν στην Παρασκευή.

Η μετοχή της τράπεζας έκανε «βουτιά» άνω του 7%, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσής της.

Σημαντικά χαμηλότερα, όμως, κινείται και η μετοχή της Commerzbank, η οποία ανακοίνωσε πτώση στα λειτουργικά κέρδη του β' τριμήνου (τα πλήρη αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 2 Αυγούστου).

Από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων, η BP ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη β' τριμήνου αλλά διατήρηση του μερίσματος, και Michelin αύξηση 9% στα κέρδη εξαμήνου αλλά πτώση πωλήσεων.

Εν τω μεταξύ, η InBev ανακοίνωσε ότι βελτιώνει την προσφορά της για την SABMiller, στις 45 στερλίνες ανά μετοχή, λόγω της μεταβλητότητας στις συναλλαγματικές ισοτιμίες που προκάλεσε το Brexit.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,24% στις 340 μονάδες, κατά 0,25% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.377 μονάδες, ενώ πτώση 1% καταγράφει ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 16.517 μονάδες και 0,75% ο ισπανικός IBEX στις 8.511 μονάδες. Αντιθέτως, υψηλότερα κατά 0,25% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.726 μονάδες, ενώ λίγο υψηλότερα κινείται και ο δείκτης DAX της Φρανφούρτης στις 10.211 μονάδες..

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v