Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι ευρωαγορές μετά τον IFO

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία του ινστιτούτου IFO για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία δίνουν μικρή ώθηση στις ευρωαγορές. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και οι συνεδριάσεις των FOMC και Τράπεζας της Ιαπωνίας. Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τη Monte dei Paschi di Siena.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας και με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς και στις συνεδριάσεις που πραγματοποιούν αυτήν την εβδομάδα η FOMC και η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου IFO, το επιχειρηματικό κλίμα ναι μεν επιδεινώθηκε τον Ιούλιο, κυρίως λόγω του βρετανικού δημοψηφίσματος, ωστόσο ο δείκτης διαμορφώθηκε σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές. Ο επικεφαλής του ινστιτούτου σημείωσε πως η γερμανική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,7% υψηλότερα στις 342 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,15% στις 6.738 μονάδες, ενώ κέρδη 1% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.248 μονάδες και 0,75% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.413 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,15% ο ιταλικός FTMIB στις 16.801 μονάδες.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Monte dei Paschi di Siena, η οποία έκανε "βουτιά" ως 9%, λόγω των ανησυχιών ότι ενδέχεται να χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις ιταλικής κυβέρνησης-Κομισιόν για κρατική στήριξη στην τράπεζα δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Ericsson ανακοίνωσε την παραίτηση -με άμεση ισχύ- του διευθύνοντος συμβούλου της, ενώ από χθες διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για deal ύψους 5 δισ. ευρώ για εξαγορά της Yahoo Inc. από τη Verizon.

Η μετοχή της Ericsson ενισχύεται κατά περίπου 5% μετά την παραίτηση του CEO. Κέρδη 5,5% για τη μετοχή της Ryanair, μετά την ανακοίνωσή της ότι παραμένει σε τροχιά για κέρδη-ρεκόρ φέτος, παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit, ενώ άλμα 9,4% κάνουν οι μετοχές της William Hill, μετά την ανακοίνωση των 888 Holdings και Rank Group ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να υποβάλουν προσφορά για τη William Hill.

Εξάλλου, το Σαββατοκύριακο συνεδρίασαν οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες των G20, με το Brexit να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι G20 τόνισαν πως θα χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία πολιτικής τους για να επιτύχουν μια βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη.

Μικτό άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures των δεικτών, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,23%, τον S&P 500 να κινείται οριακά υψηλότερα, αλλά τον Nasdaq σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v