Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Αισιόδοξος τόνος από Γέλεν για την αμερικανική οικονομία. Οριακές μεταβολές στα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και τον χθεσινό αισιόδοξο τόνο της Τζάνετ Γέλεν και με την προσοχή στραμμένη στο πλήθος των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες.

H Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ δήλωσε πως βλέπει μειωμένα ρίσκα για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, ενώ η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επέμεινε στη σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Μεταξύ άλλων, η Lloyds ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό των κερδών της, προειδοποιώντας όμως για την αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit, ενώ γνωστοποίησε τα σχέδιά της για περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας και κλείσιμο 200 υποκαταστημάτων.

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε πτώση 70% στα κέρδη τριμήνου λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου και αερίου, ενώ η Credit Suisse εμφάνισε κέρδη-έκπληξη, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Αύξηση 41% εμφάνισαν τα κέρδη α' τριμήνου της Renault, η BNP Paribas εμφάνισε ουσιαστικά αμετάβλητα κέρδη το β' τρίμηνο, ενώ η Thomas Cook υποβάθμισε τον στόχο της για τα κέρδη του έτους, επικαλούμενη την κατάρρευση της στερλίνας λόγω του Brexit καθώς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, που οδήγησαν σε ακύρωση κρατήσεων.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των stress tests της EBA, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 341 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου 0,17% στις 6.739 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 4.443 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενό ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" στις 10.321 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις σε Ιταλία και Ισπανία, με τον δείκτη FTMIB να υποχωρεί κατά 1,4% στις 16.629 μονάδες και τον IBEX κατά 1,62% στις 8.521 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στην Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v