Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Την πρώτη πτώση στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Στο κόκκινο οι τραπεζικές μετοχές. Βουτιά 5,8% για την Lloyds. Απώλειες 5% για την Credit Suisse και 4% για την Deutsche Bank.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος την Πέμπτη, μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,95% στις 339 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 διολίσθησε 0,44% στις 6.721 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε 0,43% στις 10.274 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,59% στις 4.420 μονάδες.

Πιο βαθιά στο κόκκινο βούτηξαν τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε με πτώση 2,02% στις 16.522 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κατέγραψε απώλειες 2,1% στις 8.479 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας στην συνεδρίας της Πέμπτης. Η Credit Suisse ανακοίνωσε κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά η μετοχή έκλεισε με απώλειες 5%. Με πτώση έκλεισε και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, καθώς τα κέρδη δεύτερου τριμήνου ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Βουτιά 5,8% σημείωσε η βρετανική Lloyds, μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει στην περικοπή επιπλέον 3.000 θέσεων εργασίας.

Βουτιά 4% κατέγραψε και η μετοχή της Deutsche Bank. Oι JP Morgan και Barclays υποβάθμισαν την τιμή-στόχο για την μετοχή της γερμανικής τράπεζας

Εν τω μεταξύ, η Unicredit έκλεισε 3,5% χαμηλότερα μετά από δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ και πώληση μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v