Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολιτική και αποτελέσματα στο επίκεντρο των ευρωαγορών

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη ενόψει της έναρξης του φετινού εκλογικού κύκλου προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές. Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής. Οριακή άνοδος στα futures της Wall.

Στο ίδιο μοτίβο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη (εκλογές, Brexit, ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης) να προκαλούν νευρικότητα στους επενδυτές, οι οποίοι στρέφονται σε τοποθετήσεις που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια» (όπως ο χρυσός), ενώ στο επίκεντρο παραμένει η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στο «ραντάρ» των επενδυτών αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι τράπεζες και η αυτοκινητοβιομηχανία, μετά τις πληροφορίες του Reuters ότι τα οχήματα της Fiat Chrysler δεν πέρασαν τα τεστ για την εκπομπή ρύπων, ενώ η Wall Street Journal αναφέρει πως ο επικεφαλής της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής της Deutsche Bank πρόκειται να αποχωρήσει.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% υψηλότερα στις 364 μονάδες, κατά 0,7% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.787 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.576 μονάδες, οριακά υψηλότερα ο ιταλικός FTMIB στις 18.669 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.182 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε θετικό πεδίο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται λιγότερο από 0,1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v