Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες. Συνεχίστηκε η βουτιά της Banco Popular.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με μικρή πτώση την Τρίτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και στην κορεατική χερσόνησο.

Οι επενδυτές ανησυχούν και για την εξέλιξη των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με την άνοδο του αριστερού Ζαν Λουκ Μελανσόν να ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. 

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,5% στις 12.200 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,23% στις 7.348 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,11% στις 5.107 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ισπανικός δείκτης IBEX διολίσθησε 0,21% στις 10.416 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε 0,46% στις 20.149 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 κινήθηκε 0,02% χαμηλότερα, στις 381 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός της Βρετανίας διαμορφώθηκε στο 2,3% τον Μάρτιο.

Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης κατέγραψε απρόσμενη μείωση 0,3% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της πτώσης στην ενεργειακή παραγωγή.

Αντιθέτως, σημαντικά υψηλότερα του αναμενόμενου ήταν τα στοιχεία του ZEW για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Απρίλιο.

Στο ταμπλό, οι μετοχές του τραπεζικού τομέα υποχώρησαν 0,64%, με «βαρίδι» την μετοχή της Banco Popular που συνέχισε την πτωτική πορεία με απώλειες άνω του 9%.

Βουτιά πάνω από 14% πραγματοποίησε η μετοχή της Dialog, μετά την υποβάθμιση σε «sell» από «hold» από την Bankhaus Lampe. Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών κινδυνεύει σύμφωνα με δημοσιεύματα να χάσει μια σημαντική συμφωνία προμήθειας της Apple.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v