Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, εν όψει και του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, στραμμένη η προσοχή. Στο 1,5% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Μάρτιο. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση-έκπληξη της Τερέζα Μέι για πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, και εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δίνουν τον τόνο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σήμερα το ΔΝΤ δημοσιοποιεί τα βασικά κεφάλαια της έκθεσής του για την παγκόσμια χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,5% τον Μάρτιο. Ο δομικός πληθωρισμός -αυτός που παρακολουθεί η ΕΚΤ- διαμορφώθηκε στο 0,8%, υψηλότερα από το 0,7% που ήταν η αρχική πρόβλεψη. 

Από το εταιρικό «μέτωπο», σήμερα είναι η μέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Heineken, Burberry, Rio Tinto και AB Foods, ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Morgan Stanley

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,29% στις 377 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,1% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.142 μονάδες, 0,19% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.999 μονάδες κα0,19% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.023 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v