Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Ο Τραμπ δηλώνει πως θα προτιμούσε η Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια. Ενδεχόμενο νίκης της Λε Πεν στις γαλλικές εκλογές φοβούνται οι επενδυτές. Στο 1,5% ο πληθωρισμός της Γερμανίας τον Μάρτιο. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Οι πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο στις συνεδριάσεις των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως θα προτιμούσε η Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το δολάριο είναι υπερβολικά ισχυρό, ενώ είπε πως δεν θα χαρακτηρίσει την Κίνα χώρα που χειραγωγεί το νόμισμά της.

Στο μεταξύ, η νευρικότητα των επενδυτών για το ενδεχόμενο νίκης της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στις γαλλικές εκλογές αρχίζει να γίνεται έκδηλη, την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σήμερα  πραγματοποιείται και η ετήσια συνέντευξη του προέδρου της Ρωσίας, ο οποίος θα δεχθεί ερωτήσεις από όλη τη Ρωσία για αρκετές ώρες.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της Γερμανίας για τον πληθωρισμό του Μαρτίου, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία και κατά 1,5% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,38% στις 380 μονάδες, κατά 0,49% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.312 μονάδες, κατά 0,47% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.077 μονάδες και κατά 0,27% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 12.122 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,3%.

Να σημειωθεί πως σήμερα είναι η τελευταία ημέρα συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αλλά και αμερικανικών αγορών πριν τον Πάσχα, ενώ κλειστές θα παραμείνουν οι ευρωαγορές και τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v