Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω εκλογών στη Βρετανία

Εντείνονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη και στις εξελίξεις σε Τουρκία και Β. Κορέα. Σήμερα οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία. Πτωτικό ξεκίνημα στη Wall δείχνουν τα futures.

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και το διάγγελμα της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία ζήτησε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου, σε μια περίοδο που ήδη υπάρχει αυξημένη νευρικότητα στην αγορά, τόσο λόγω της κλιμάκωσης των εντάσεων ΗΠΑ-Β. Κορέας και των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, όσο και λόγω των εξελίξεων που θα φέρει το "ναι" στο τουρκικό δημοψήφισμα. 

Στην Τουρκία, υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για παρανομίες στη διενέργεια του δημοψηφίσματος, ενώ νωρίτερα το υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η δημοσιοποίηση, σήμερα, των προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία, ενώ η επικεφαλής του Ταμείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε διεθνή ΜΜΕ, ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης μόνον αν το χρέος της χώρας γίνει βιώσιμο.

Από το εταιρικό «μέτωπο», σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα οι L’Oreal, Casino Group, Goldman Sachs, Bank of America και IBM.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,97% στις 376 μονάδες, 1,30% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.231 μονάδες, 1,45% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.998 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,7% στις 12.025 μονάδες. 

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v