Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Στις εξελίξεις σε Συρίας, Β. Κορέα στραμμένη η προσοχή. Το θέμα του Brexit συζητά σήμερα η Μέρκελ με το υπουργικό της συμβούλιο. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Κορέα, καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ οι συναλλαγές αρχίζουν να περιορίζονται δυο εν όψει της αργίας του Πάσχα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα, για συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του και ενδεχομένως και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με θέματα την Ουκρανία, την τρομοκρατία, τι διμερείς σχέσεις και άλλα ζητήματα περιλαμβανομένων της Β. Κορέας και της Συρίας, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, σε συνέντευξή του στο Fox News, ξεκαθαρίζει πως «δεν θα μπει στη Συρία». Σημειώνεται πως το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να πραγματοποιήσει σύσκεψη για το θέμα της Συρίας.

Στην Ευρώπη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συσκευθεί σήμερα με το υπουργικό της συμβούλιο για να συζητήσουν το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ αλλά και τις διαπραγματευτικές κατευθυντήριες γραμμές πριν την ειδική σύνοδο της ΕΕ στις 29 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής του ΔΝΤ, εν όψει των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, μίλησε σήμερα για την "δαμόκλειο σπάθη του προστατευτισμού" που απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη, κάνοντας λόγο για καλύτερες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Νωρίτερα, η Βρετανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για την ανεργία, η οποία τον Φεβρουάριο παρέμεινε αμετάβλητη στο 4,7%.

Ο δείκτης Stoxx 600  κινείται 0,33% υψηλότερα στις 382 μονάδες, κατά 0,12% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.374 μονάδες, κατά 0,24% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.113 μονάδες και κατά 0,18% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.160 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v