Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης για την έξοδο της Βρετανίας απο την ΕΕ και η νίκη του κόμματος του Εμμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, δίνουν ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Οι πολιτικές εξελίξεις επανέρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, καθώς σήμερα άνοιξε η «αυλαία» στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία επιβεβαίωσαν τη νίκη Μακρόν, παρά το γεγονός ότι η αποχή ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ.

Οι επικεφαλής των διαπραγματευτών Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ενώ αργότερα σήμερα οι Ντέιβιντ Ντέιβις και Μισέλ Μπαρνιέ θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Σημειώνεται πως το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στη Βρετανία είχε δημιουργήσει αρχικά ερωτήματα ως προς το αν θα ξεκινούσαν κανονικά σήμερα οι διαπραγματεύσεις. 

Στη Γαλλία, το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν (LREM) εξασφάλισε 300 έδρες, που του δίνουν μεν άνετη πλειοψηφία στη βουλή των 566 εδρών, ωστόσο δεν έφτασαν στις προβλέψεις που ήθελαν το κόμμα του προέδρου να συγκεντρώνει έως και πάνω από 400 έδρες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο κλάδος των αερομεταφορών και της άμυνας, καθώς ξεκινά το International Paris Air Show, όπου αναμένεται να κλείσουν συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων δολαρίων.  

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,65% στις 391 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.501 μονάδες, κατά 0,9% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.310 μονάδες και κατά 0,8% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.854 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται έως 0,6% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v