Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι ευρωαγορές με το βλέμμα και στην Ελλάδα

Οι επενδυτές «αποτιμούν» τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και εστιάζουν στην αναμενόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Μακρόν στη Γαλλία. Άνοδο 0,5% καταγράφει ο DAX.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές «φιλτράρουν» την είδηση για την νέα εκταμίευση στην Ελλάδα και εστιάζουν σε ευρύτερα πολιτικά γεγονότα, μεταδίδει το CNBC.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται 0,3% υψηλότερα στις 387 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου επίσης ενισχυέται 0,3% στις 7.440, ο δείκτης CAC του Παρισιού  ενισχύεται 0,7% στις 5.255 και ο DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται 0,5% στις 12.753.

Η άνοδος στις ευρωπαϊκές μετοχές οδηγείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ενισχύονται μετά τη δημοσιοποίηση θετικών στοιχείων από τη βιομηχανία. Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ενημέρωσε σήμερα πως οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ ανέκαμψαν το Μάιο, εμφανίζονταν άνοδο 7,6%.

Πάντως, όλοι οι τομείς κινούνται ανοδικά, με σημαντικές αυξήσεις και στις εταιρίες βασικών υλικών, πετρελαίου και αερίου.

Το ΔΝΤ συμφώνησε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αν και η Ελλάδα δεν θα πάρει το δύο δισ. δολάρια που εξασφάλισε πριν η ευρωζώνη σκιαγραφήσει λεπτομερή μέτρα ελάφρυνσης χρέους, κάτι που δεν αναμένεται πριν την επόμενη χρονιά.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να εξασφαλίσει μια τεράστια πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών αυτήν την Κυριακή, όπως κατέδειξαν εχθές δύο δημοσκοπήσεις.

Νωρίς σήμερα το πρωί η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της.

Στον εταιρικό κόσμο, η Nestle πουλά αμερικανικές δραστηριότητες αξίας 900 εκατ. δολαρίων το χρόνο, προκειμένου να τονώσει το χαρτοφυλάκιό της. Το Facebook ανακοίνωσε εχθές νέες προσπάθειες απομάκρυνσης εξτρεμιστικού περιεχομένου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v