Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Στις εταιρικές ειδήσεις επιστρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Ήπια άνοδος στα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος παραμένουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν και πάλι την προσοχή τους σε εταιρικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθούν και τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Χθες ξεκίνησαν και επισήμως οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, με τους επικεφαλής διαπραγματευτές των δυο πλευρών να συμφωνούν πως οι συζητήσεις μέχρι τον Οκτώβριο θα πρέπει να επικεντρωθούν στα δικαιώματα των πολιτών, σε έναν οικονομικό διακανονισμό και σε άλλα ζητήματα διαχωρισμού.

Από το εταιρικό «μέτωπο», λίγο πριν ανοίξουν τα χρηματιστήρια, ανακοινώθηκε η απόφαση του Γραφείου Σοβαρής Απάτης της Βρετανίας που κατηγορεί την Barclays και τέσσερα πρώην στελέχη της για απάτη σε σχέση με χρηματοδότηση επενδυτών από το Κατάρ το 2008.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 392 μονάδες, κατά 0,1% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.528 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.326 μονάδες και κατά 0,22% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.917 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v