Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Στις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ έχει ξεκινήσει η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Οριακές μεταβολές στα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ειδησεογραφία από το οικονομικό και γεωπολιτικό μέτωπο να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ η προσοχή στρέφεται σταδιακά στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στις Βρυξέλλες, σήμερα πραγματοποιείται η Σύνοδος των υπουργών Οικονομίας της Ευρώπης (ECOFIN), ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλά σε συνέδριο στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία, μελέτη της Συνομοσπονδίας της Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) και της PwC έδειξε πως επιδεινώνεται το επιχειρηματικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η έξοδος της χώρας από την ΕΕ.

Μιλώντας στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS δήλωσε πως η ελβετική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς των τραπεζικών θέσεων εργασίας από το Λονδίνο στην Φρανκφούρτη, τη Μαδρίτη ή το Άμστερνταμ προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο Brexit.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές σήμερα και τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αναφοράς της στο Κογκρέσο για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Από το εταιρικό «μέτωπο», αυτήν την εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα, μεταξύ άλλων οι PepsiCo, JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo και Marks & Spencer.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,21% χαμηλότερα στις 380 μονάδες, κατά 0,65% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.322 μονάδες, στις 5.165 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης CAC του Παρισιού ενώ κατά 0,2% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.470 μονάδες.

Οριακές μεταβολές σημειώνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v