Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές μετά τα ρεκόρ

Κοντά στα υψηλά δυόμισι μηνών σταθεροποιούνται οι ευρωαγορές, μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό της Wall Street και την άνοδο των ασιατικών αγορών σε υψηλό διετίας. Στη Γαλλία Ντόναλντ Τραμπ και Άνγκελα Μέρκελ. Σήμερα παρουσιάζεται στη Βρετανία το νομοσχέδιο για το Brexit. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές κοντά στα χθεσινά δυόμιση μηνών σημειώνονται κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ χθες η Wall Street κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό και τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν σήμερα σε υψηλό διετίας, μετά την κατάθεση της Janet Yellen που άφησε να εννοηθεί ότι η Fed δεν βιάζεται να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις ανακοινώσεις και τα σχόλια που έρχονται από την Fed, καθώς οι όποιες  νύξεις για την μελλοντική ανάπτυξη και τα επιτόκια της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, μπορούν να επηρεάσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Την ίδια ώρα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει επικεντρωμένη στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μεταβαίνει στη Γαλλία προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με την Handelsblatt, οι υπουργοί οικονομικών των δυο χωρών θα παρουσιάσουν σχέδιο συντονισμού των πλαισίων των δυο χωρών για την εταιρική φορολογία. Σε συνέντευξή του στην Ouest France, ο κ. Μακρόν δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ένα ατελές πρότζεκτ και θα χρειαστεί αλλαγές στις Συνθήκες της για να υπάρξει μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ των μελών της ευρωζώνης. Στη Γαλλία έφτασε σήμερα και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα επιχειρήσει να βρει «κοινό έδαφος» με τον Γάλλο ομόλογό του, μεταξύ άλλων σε θέματα διπλωματίας και άμυνας.

Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία, θα παρουσιαστεί σήμερα το νομοσχέδιο για το Brexit, με τον υπουργό Brexit να ξεκαθαρίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πληρώσει ούτε λεπτό παραπάνω απ’ όσο πρέπει στον λογαριασμό της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον εναρμονισμένο πληθωρισμό Ιουνίου της Γερμανίας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,5% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Stoxx κινείται 0,49% υψηλότερα στις 386 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σταθεροποιείται στις 7.417 μονάδες, κατά 0,59% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5,252 μονάδες, και κατά 0,23% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.656.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται έως 0,35% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v