Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα στήριξαν τις ευρωπαϊκές μετοχές. Στο πράσινο οι δείκτες σε Γερμανία και Γαλλία, με το χρηματιστήριο του Λονδίνου να κλείνει οριακά χαμηλότερα.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,32% υψηλότερα, με τους περισσότερους τομείς να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε 0,05% χαμηλότερα στις 7.413 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε 0,12% υψηλότερα στις 12.641 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 5.235 μονάδες. 

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη. Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Ofcom ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή μονάδα που θα παρακολουθεί την BT, ενώ η γαλλική Αltice φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα μιας διαδικτυακής τράπεζας.

Με άνοδο έκλεισαν και οι μετοχές λιανικής, λαμβάνοντας ώθηση από τα εταιρικά κέρδη. Η γαλλική Casino επιβεβαίωσε τους στόχους για τα κέρδη, με την μετοχή να κλείνει 3,6% υψηλότερα. Η βρετανική Sports Direct αγόρασε μερίδιο 25,75% στην εταιρεία Game Digital και σκαρφάλωσε 2%.

Στο ταμπλό, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Daimler, μετά τις κατηγορίες ότι πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο οχήματα που εξέπεμπαν ρύπους πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Η μετοχή σημείωσε πτώση ως και 1,12% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά τελικά έκλεισε 0,47% χαμηλότερα.

Βουτιά 3,4% σημείωσε η φαρμακευτική AstraZeneca, μετά την είδηση ότι ο CEO, Pascal Soriot, μπορεί να μεταπηδήσει σε ισραηλινή εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v