Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ευρωαγορές με ιαπωνική ώθηση

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,2% στις 372,8 μονάδες.

Yψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε με 4% το δεύτερο τρίμηνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,2% στις 372,8 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,7% στις 12.098 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται 0,4% υψηλότερα στις 5.082 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 7.330 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η Eurostat ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή διολίσθησε 0,6% κατά τη διάρκεια του μήνα, διαγράφοντας πάνω από το μισό της ανόδου του Μαϊου. Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην Ιρλανδία και στη Μάλτα, ενώ χαμηλότερα κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή και στη Γερμανία και τη Γαλλία. Ανοδικά κινήθηκε στην Ολλανδία και την Ιταλία.

Η πτώση, η πρώτη από το Φεβρουάριο, ήταν οριακά μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν βουτιά 0,5%

Απώλειες σημειώνει το ευρώ έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1779 δολάρια/ευρώ. 

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, με τους traders να αναφέρουν ως βασικό λόγο τα στοιχεία για το ιαπωνικό ΑΕΠ. Η απόδοση του γερμανικού bund ενισχύτεαι 2,5 μονάδες βάσης, πάνω από το 0,4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v