Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Προετοιμασμένοι για μεταβλητότητα είναι σήμερα οι επενδυτές, ενόψει ομιλίας Ντράγκι σε συνέδριο στη Γερμανία. Τα βλέμματα στραμμένα και στο ετήσιο συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών αύριο και μεθαύριο.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές παίρνουν μια ανάσα μετά το ράλι που πυροδοτήθηκε παγκοσμίως από την άνοδο στις εταιρίες τεχνολογίας της Wall Street.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί ελάχιστα, κατά 0,1% στις 375 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει μικρή πτώση 0,2% στις 7.367, ο DAX στη Φρανκφούρτη παραμένει αμετάβλητος στις 12.226 και ο γαλλικός CAC υποχωρεί 0,2% στις 5.120.

Οι ασιατικές μετοχές σταθεροποιούνται, καθώς δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το momentum από την άνοδο της προηγούμενης διαπραγμάτευσης.

Οι επενδυτές είναι σήμερα προετοιμασμένοι για κάποια μεταβλητότητα, καθώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πρόκειται να απευθύνει ομιλία κατά το Lindau Meeting on Economic Sciences, στο Λιντάου της Γερμανίας.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται γύρω στο μεσημέρι να δημοσιεύσει έγγραφο με θέμα τη «μελλοντική συνεργασία» με την ΕΕ σε υποθέσεις αστικού δικαίου, μια έκθεση που θα αποκαλύψει τα σχέδια του Ουεστμίνστερ γύρω από το ρόλο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μετα-Brexit Βρετανία.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, αναμένεται σήμερα ο PMI της Markit για τις επιδόσεις του μεταποιητικού τομέα της ευρωζώνης τον Αύγουστο, καθώς στοιχεία του μήνα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην περιοχή.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν πρόκειται να μιλήσει ενώπιον των διοικητών των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών, κατά το ετήσιο συνέδριό τους στο Τζάκσον Χόουλ, αν και μάλλον δεν θα προσφέρει περαιτέρω ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Πάντως αναλυτές προβλέπουν πως ο Μάριο Ντράγκι θα αποφύγει τη χρήση γλώσσας που ίσως ενθουσίαζε τις αγορές, κατά τη δική του ομιλία στο συνέδριο, καθώς έχει τρομάξει από την πρόσφατη εμπειρία του σε τραπεζικό συνέδριο στην Πορτογαλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v